shot z imbiru lepszy niż kawa?

Sok z imbiru to propozycja nie tylko dla fanów imbiru i zdrowych shotów ale też wszystkich osób, którym brakuje czasu na wyciskanie soku.

Dlaczego?

Przygotowanie tego imbirowego shota zajmuje kilka minut. Mycie wyciskarki to również pestka w porównaniu z myciem wyciskarki po wyciskaniu soku kurkumy czy zieleniny 🙂

I co ważne! Daje większego kopa niż kawa dzięki obecności gingerolu, substancji o palącym świeżym smaku 🙂

Shot z imbiru trzyma dzielnie formę przez tydzień, nie ciemnieje i nie traci smaku. Ani trochę.


PRZEPIS NA SOK Z IMBIRU

Składniki (na ok. 400ml soku):

50g kłącza świeżego imbiru
3 jabłka, twarde i soczyste
2 cytryny
opcjonalnie zmielone ziarenka z 2 strączków kardamonu


JAK ZROBIĆ SHOT Z IMBIRU?

Umyj jabłka i imbir, a cytryny obierz ze skórki.
Pokrój składniki na kawałki i wyciśnij z nich sok wkładając je do wyciskarki na przemian (dzięki temu wyciskarka sprawniej będzie wyciskała sok)
Przelej do butelki i przechowuj w lodówce max. tydzień.
Warto poszukać twardych i soczystych jabłek na sok. Jeśli takich nie masz, wówczas konsystencja soku będzie bardziej przypominała mus i popularny sok Kubuś 🙂

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Shopping Cart
ZRÓB REZERWACJĘ Zostaw swój adres meilowy oraz podaj rezerwowaną ilość.